Vaše ukazano poverenje, naš je imperativ.

 

Mi smo centar u kojem dobijate kompletnu logopedsku uslugu za decu i odrasle osobe.

Naš pristup je prilagođen svakoj individui posebno, sveobuhvatan, sistematičan i prati prirodan razvoj sposobnosti. Koristimo se metodama koje su u skladu sa uzrastom, izazovima i potrebama osobe koja dolazi na terapiju.

Za ovih 5 godina našeg rada stekli smo nepodeljeno poverenje naših klijenata. Deca u naš centar dolaze radosna, jer je to mesto koje im uliva sigurnost, mesto gde sa radošću nauče mnogo novih stvari i od nas odlaze zadovoljna, sigurna u sebe, i svoj govor.

Pružamo logopedske usluge za odrasle koji imaju bilo kakav izazov u verbalnoj komunikaciji. U tretmanu mucanja kod odraslih, koristimo sveobuhvatni psihoterapijski i logopedski pristup terapiji kako bi se izazov sa kojim se osoba suočava olakšao ili savladao.

Specifičnost logopedskih usluga je da nisu potrebne sada i odmah, ali tu zapostavljamo drugu nevidljivu stranu: neadekvatna govorno – jezička komunikacija ostavlja frustrirajuće posledice na pojedinca koji ne uspeva da se iskaže kako bi želeo i kako bi trebalo.

Dolaskom u naš centar krenuli ste u rešavanje problema.

Naš centar obavlja terapiju sa navedenim izazovima;

  1.  usporen psihomotorni razvoj,
  2.  kašnjenje i usporen razvoj govora i jezika ( razvojna disfazija ),
  3. nepravilan izgovor glasova ( dislalija ) i kod odraslih,
  4. mucanje kod dece i odraslih
  5. smetnje u savladavanju čitalačkih i pisačkih sposobnosti ( razvojna disleksija i disgrafija ),
  6.  poremećaj glasa ( disfonija ) deca i odrasli
  7. poremećaj pažnje i pamćenja,
  8. intelektualnu ometenost

Razuslovljavanje, učenje, i na kraju, korišćenje pravilnih govornih modela i ponašanja naš je zajednički cilj. Zajedno ćemo maksimalno razviti potencijale vašeg deteta.

Preporuke naših korisnika govore najviše o nama.  

 

Osnivač logopedskog centra

Emilija Milanović

Master dipl. defektolog – logoped

Reedukator psihomotorike

Savetnik Rebt psihoterapije

Logoped Emilija

Master dipl. defektolog – logoped

Deca nas vole jer mi volimo njih. Sve se oceća u odnosu sa detetom. Tokom rada vodimo se time da vežbanje i učenje treba da je ,,podmetnuto,, detetu kroz zanimljivu igru. Nismo pristalice strogoće i zahteva. Sa detetom treba saradjivati i graditi uzajamnost. Ono što bi dete trebalo da uradi, uradite zajedno pa ga pustite da nastavi samo. Pristip je prilagođen svakoj individui posebno, sveobuhvatan, sistematičan i prati prirodan razvoj sposobnosti. Krećemo od onoga što dete već poseduje i gradimo dalje postepeno, korak po korak.

Koristimo se znanjima, alatima i metodama defektološke i logopedske prakse. Reedukacijom psihomotorike koja je primenljiva i jako korisna u radu sa svom decom. Dinamična je i provlači se kroz svaki tretman.

Psihoterapijski radom, uzdruženim sa logopedskim iskustvom dobijamo odlične rezultate u radu sa odraslima koji imaju bilo kakve izazove u komukaciji.

 

 
 
 
 

Pre nego što smo srele Emiliju, moja ćerka i ja smo konsultovale nekoliko privatnih logopeda, ali i logopeda angažovanim u državnim ustanovama. Malena je, radeći sa njima, donekle uspela da koriguje šuškanje u izgovoru glasova "Š", "Č" i "Ć", ali mislila sam da nikada nećemo progovoriti „R“. Nepravilan izgovor pojedinih glasova kod dece deluje čak interesantno, ali kad deca krenu u školu, takvi nedostaci mogu postati jako neprijatni. Emilija nas je svojim pozitivnim pristupom uverila da se voljom i angažmanom profesionalca može postići „nemoguće“. Izgovor glasova „Š“, „Č“ i „Ć“ se promenio nakon dva tretmana, dok je malena posle samo četiri tretmana počela da izgovara slovo „R“. Vežbama smo za kratko vreme ustalili izgovor. Malena je povratila samopouzdanje.

Jelena Ilić  – više komentara na linku

Drago mi je da sam bas Emiliju odabrala da bude logoped nasem decaku.Emilija je divna devojka.Nasmejana,vesela i spontana.Uz izuzetnu saradnju sa nama uspela je da ga opusti i udje u njegov svet maste.Uceci ga zanimljivim pricama,pesmicama i zagonetkama koje je on obozavao i radovao im se, uspeo je da napreduje iz dana u dan.Postala mu je draga osoba o kojoj rado prica i kada smo zavrsili tretmane.Sa nasim decakom nije bilo lako raditi ali smo joj veoma zahvalni jer je uspela da nadje nacin da ga privoli na svakodnevno vezbanje na njemu zanimljiv nacin.Velikim njenim zalaganjem i trudom pokazala mu je da se treba truditi.

Ljiljana Sofrenić  –  više komentara na linku

Za svaku preporuku! Profesionalna, efikasna, posvećena. Moje iskustvo je veoma pozitivno i od srca je preporučujem svim roditeljima čija deca imaju probleme u govoru. Ja sam sa svojim sinom obišla sve moguće državne logopede i apsolutno ništa nismo postigli. Od samog početka Emilijinog rada s mojim sinom, napredak je bio očigledan. Ume da oseti i razume decu i predano radi s njima.

Nadja Mandić – više komentara na linku

Supruga i ja smo doveli sina prije njegovog trećeg rođendana, zbog jako izraženog mucanja. Emilija nas je prosto oduševila, jer je jedini logoped koji nam nije poručio da je dijete "još malo" za tretman, niti je očekivao od roditelja da mi budemo ti koji ćemo natjerati dijete na saradnju. Nakon sat i po vremena, zatekli smo Emiliju i našeg sina kao najbolje drugare. Jednu (ključnu) vježbu kojoj ga je naučila je naš dječak zapamtio i čak samoinicijativno kasnije koristio. Danas naš sin ne muca. Budući da živimo daleko (Banjaluka) nismo dolazili na dodatne tretmane, ali postepeni prestanak mucanja kod našeg sina ih je učinio nepotrebnim. Sve preporuke!!!

Nemanja Vujcic  – više komentara na linku

Najsavremenije motode logopedske opservacije,dijagnostike i terapije za decu sa usporenim psihomotornim razvojem.Veoma prijatno osoblje i vrhunski doktori.Sve preporuke i pohvale.

Drago mi je što se u ovom poslu pojavio neko tako drag i mio kao što je Emilija. Veoma je posvećena i predana svom poslu. Odnos prema deci joj je veoma specifičan tako da je veoma rado prihvataju, što rezultira i postizanjem velikog uspeha u radu. Emilija, nastavi tako i uspeh je zagarantovan.

Vrlo efikasan logoped, nije uzimanje para kao u nekim drugim ordinacijama gde su nas odrali.

Divna devojka, vrlo strpljiva i posvećena ...

Sjajno iskustvo , preporučujem svima čija deca imaju probleme u govoru da koriste usluge logopeda Emilije Milanović! Imala je odličan odnos sa detetom i veoma je brzo rešila problem dislalije.

Rad u gupama, individualno i online (skype)

Individualna Terapija

Svaka naša terapija je individualna sem ako dete ili osoba koja dolazi kod nas nema potrebu za grupnom terapiju u cilju lakšeg i efikasnijeg napredovanja.

Online Terapija

Online terapiju preporučujemo kada  niste u mogućnosti da dolazite  u naš centar na tretmane uživo. Rad se odnosi na decu stariju od 5 godina i odrasle osobe.

Savetovanje roditelja kako da u svom okruženju stimulišete razvoj vašeg deteta je vrlo pogodno online putem.

Grupna Terapija

Grupnu terapiju sprovodimo za decu približnog uzrasta i sa sličnim izazovima u razvoju, tamo gde procenimo da bi grupa bila stimulativnija od inividualnog rada. Odvija se kroz pokret, muziku i igru. Tim putem deca se zabavljaju i na taj način savladavaju motorne, verbalne i neverbalne razvojne stupnjeve.